Върховният съд на САЩ ще разгледа жалбата на Доналд Тръмп,

...
Върховният съд на САЩ ще разгледа жалбата на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Ще стигне ли Тръмп до избори?

Върховният съд на Съединени американски щати ще прегледа жалбата на Доналд Тръмп, с която Колорадо му забрани да се яви на първичните избори на Републиканската партия в щата. В първата си за 2024 кандидат-президентска тирада, Джо Байдън още веднъж подчертава върху опазването на демокрацията и нападна Тръмп. Днес се навършват 3 години от щурма на Капитолия.

Върховният съд ще излезе с позиция по историческия проблем през февруари и тя ще важи за цялата страната. Трима от шестимата консервативни съдии в състава му бяха номинирани от Доналд Тръмп през първия му мандат, припомнят анализатори. Магистратите взеха решение да се произнесат по проблема, откакто основните прокурори на 27 щата се обърнаха към тях с молба да отхвърлят решението на Върховния съд в Колорадо. Според прокурорите, отстраняването на Тръмп от първичните избори ще " сътвори всеобщ безпорядък " . Към момента и Мейн е дисквалифицирал Тръм от бюлетината за първичния избор в щата. В Мичиган и Минесота обаче, не се взеха решение на такава стъпка. Казусът е исторически тъй като за първи път, във връзка с президент, е задействана 14-тата корекция от Конституцията на Съединени американски щати, съгласно която човек, взел участие в протест, не може да заема обществена служба. Според Тръмп, дейностите на магистратите са политически стимулирани.

" Надявам се да получим заслужено отношение, тъй като в случай че не го получим, страната ни е в огромна, огромна неволя. Нали разбирате? Надявам се, че е по този начин, тъй като всичко ще бъде показано по доста друг метод! Но - споделям Ви, това е доста несправедлива обстановка! ", сподели Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати (2017-2021)

По време на тирада за третата годишнина от нападението против Капитолия Джо Байдън упрекна Доналд Тръмп, евентуалния му противник в президентската конкуренция през 2024 година, че е опасност за демокрацията.

" Кампанията на Доналд Тръмп е за него самия. Не за Америка, не за вас. Кампанията на Доналд Тръмп е за предишното. Не за бъдещето. Той е податлив да жертва демокрацията, с цел да бъде на власт! ", безапелационен е Джо Байдън, президент на Съединени американски щати 2018

Айова е първият щат, чийто поданици ще дефинират претендента на Републиканската партия, който ще продължи напред. Вотът е плануван за 15 януари. Преднината на Тръмп е постоянна, той води акция като настоящ държавен глава и по едно и също време с това обилно, подлага на критика сегашния собственик на Белия дом, споделят анализатори.

" Жителите на Айова гледат доста съществено на вота, само че постоянно има място за изненада. И мисля, че тази година тя ще се крие в това, какъв брой близки са резултатите на другите претенденти до този на Доналд Тръмп. Мисля, че той ще завоюва. Социологията не може да сбърка чак толкоз. Въпросът е кой ще е на второ място и по какъв начин ще направи след първичните избори ", предвижда Боб Бийти, професор по политически науки


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР