Върховният съд на САЩ се произнесе, че може да се

...
Върховният съд на САЩ се произнесе, че може да се
Коментари Харесай

Съдът разреши на Тръмп да построи стената

Върховният съд на Съединени американски щати се произнесе, че може да се употребяват средства на Пентагона за построяването на стена по границата с Мексико, съобщи Асошиейтед прес.Върховните съдии взеха решение да вдигнат възбраната върху потреблението на такива фондове, наложена от по-долна правосъдна инстанция. Това значи, че администрацията на президента Доналд Тръмп може да пренасочи средствата и да стартира работа по четири предоставени контракта.

Досегашната възбрана не позволяваше на държавното управление да употребява към 2,5 милиарда $ от фондовете на министерството на защитата за подмяна на съществуващи гранични бариери в щатите Аризона, Калифорния и Ню Мексико с по-стабилни огради.

Съдът, в който консерваторите имат болшинство, гласоподава с 5:4 гласа и анулира правосъден акт на федерален арбитър от Калифорния. Той беше стимулирал решението си с това, че Конгресът не е дал позволение тези средства да бъдат пренасочени към създаване на стената. Срещу нея се опълчват американските демократи и държавното управление на Мексико.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР