Върховният съд на САЩ публикува в понеделник първия си набор

...
Върховният съд на САЩ публикува в понеделник първия си набор
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ се заема с етичния спор с първия по рода си кодекс за поведение

Върховният съд на Съединени американски щати разгласява в понеделник първия си набор от етични правила, ръководещи неговите девет съдии. < /p>

" Кодексът на държание " от девет страници идва в миг, когато най-мощният юридически орган в Америка е подложен на все по-голям надзор след скорошни новинарски известия за дарове и празнични ангажименти, обсипвани с няколко на своите адвокати.

Докато федералните съдии в по-долните съдилища се управляват от етичен кодекс от 1973 година насам, това е първият път, когато най-висшият съд в страната излага своите лични правила.

Съдът разгласява „ изказване по отношение на етичните правила и практики “ по-рано тази година, само че известието от понеделник дава доста повече детайлности.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > В параграф, въвеждащ насоките, съдиите споделиха, че от дълго време са спазвали неписани етични правила, извлечени от разнообразни източници, в това число кодекса на долните съдилища.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Те споделиха, че неналичието на експлицитни правила обаче е довела до „ недоразумението “, че съдиите се възприемат като неограничени от никакви етични насоки.

Кодът не съдържа механизъм за използване. Съдиите ще би трябвало да изберат да съблюдават неговите „ правила и правила “.

Съдия от Върховния съд на Съединени американски щати разкрива дарове на фона на етичен ред

„ Това е единствено половин мярка, при най-хубавият ", споделя Стив Владек, професор в Юридическия факултет на Тексаския университет, който е писал доста за Върховния съд на Съединени американски щати.

" Дори и най-строгите етични правила не значат доста без някакви средства за гарантиране, че се съблюдават. "

Той обаче отбелязва, че новите правила демонстрират, че съдиите са наясно, че тяхната нравственос е въпрос на забележителна социална угриженост - и че би трябвало да създадат нещо, с цел да отговорят на последните рецензии.

Правилата са разграничени на четири съществени раздела, очертаващи по какъв начин би трябвало да се държат съдиите, да извършват отговорностите си и да се държат в извънсъдебни и финансови действия

Съдиите се поучават да обмислят дали говоренето на външно събитие " би основало тип на ирелевантност в съзнанието на рационалните членове на обществото ".

Насоките не престават да означават, че множеството университетски, правни, религиозни или културни асоциации не биха представлявали подобен проблем, до момента в който събития, свързани с политически партии или акции, биха го създали.

Съдът също по този начин излага условия, при които съдиите би трябвало да се дисквалифицират от присъединяване в дело. Те включват, когато съдията има користолюбие или предубеждения във връзка с страна по делото или има финансов или различен интерес, който може да бъде „ обиден доста “ от изхода на производството.

По-рано тази година медийната организация ProPublica разгласява проверяващ отчет за връзката сред арбитър Кларънс Томас и богатия закостенял деятел Харлан Кроу.

Г-н Томас не разкри годишните скъпи почивки и превоз с частен аероплан, които е получавал от авторитетния тексаски републиканец. Той също по този начин не заяви, че господин Кроу е платил за частното учебно заведение на родственик, който е живял с господин Томас, или е купил къща, в която живее майката на господин Томас.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР