Върховният съд на САЩ потвърди ограниченията върху притежанието на огнестрелни

...
Върховният съд на САЩ потвърди ограниченията върху притежанието на огнестрелни
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ потвърди забраната за носене на оръжие в случаи на домашно насилие

Върховният съд на Съединени американски щати удостовери рестриктивните мерки върху притежанието на огнестрелни оръжия от хора с ограничаващи заповеди за домашно принуждение при положение, който беше следен от близко, до момента в който Върховният съд на страната се бори с салдото сред правата върху оръжието и публичната сигурност. 

Мнозинството на съда 8-1 в петък откри в Съединени американски щати против Рахими, че възбраната на лица, които заплашват сигурността на другите, да държат огнестрелни оръжия, не нарушава втората корекция на конституцията на Съединени американски щати, която пази правото на носене на оръжие. Понастоящем федералният закон на Съединени американски щати не разрешава на лица с ограничаващи заповеди, свързани с домашно принуждение, да имат оръжие.

„ От основаването си националните закони за огнестрелните оръжия включват разпореждания, предотвратяващи злоупотребата с огнестрелни оръжия от лица, които заплашват физически пострадвания “, написа Джон Робъртс, основният арбитър на съда, в мнението на болшинството.

„ Лице, за което съдът откри, че предста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР