Върховният съд на САЩ отмени правото на аборт. Роу срещу

...
Върховният съд на САЩ отмени правото на аборт. Роу срещу
Коментари Харесай

BREAKING: Върховният съд на САЩ отмени правото на аборт

Върховният съд на Съединени американски щати анулира правото на аборт. Роу против Уейд: Върховният съд на Съединени американски щати анулира правата за аборт на дамите.

Съдиите са дали своят вот за анулация на решението Роу против Уейд от 1973-а година.

Общественото утвърждение за Върховния съд на Съединени американски щати спада след приключване на проекторешението, което предвиждаше анулация на прецедента Roe v. Wade, на който се базираше отбраната на правото на аборт в цялата страна, демонстрира ново допитване, оповестено преди месец. Неодобрение е ясно изразено при пълнолетните жители на Съединени американски щати, които се обявяваха и срещу анулацията на решението по Roe v. Wade, а поддръжката е съсредоточена измежду тези американци, които харесват решението, съгласно изследването на Marquette Law School Poll, представено от ABC News.
В анкетата 55% от запитаните не утвърждават съда, а през март те бяха 45%. Подкрепата за съда пък пада с 10 процентни пункта – от 54 на 44%.
74% от хората, които се опълчват на рухването на прецедента Roe v. Wade, не утвърждават и работата на Върховния съд, като преди те бяха 54%. От тези, които желаят анулацията на решението по този базов за правото на аборт случаи отпреди десетилетия, 84% утвърждават и съда, до момента в който през март те бяха към 65%.
По партиен симптом утвърждението остава релативно устойчиво измежду републиканците, само че се срутва при демократите и понижава малко след самостоятелните.
Доверието в съда стартира да понижава още в края на предходната година и изследването, което стартира да се организира седмица след приключването на проекторешението, удостовери ерозията в доверието към тази институция.

Мненията за абортите на интервюираните в новото изследване на публичните настройки съвпадаше с някои предходни резултати, при които две трети от запитаните са декларирали, че поддържат Roe v. Wade.

Други допитвания, в това число това на The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, демонстрират, че почти 1 от 10 жители на Съединени американски щати желаят абортите да бъдат неразрешени във всички случаи. Мнозинството е за цялостна заверка на абортите или най-малко в множеството случаи, само че има и много хора, които поддържат налагането на някои ограничавания, изключително в късен стадий на бременността.

Проучването на Marquette Law School Poll е извършено измежду 1004 интервюирани сред 9 и 19 май.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР