Върховният съд на САЩ отказа правото на обжалване, както на

...
Върховният съд на САЩ отказа правото на обжалване, както на
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отказа обжалване на решенията по делото между Apple и Epic

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли правото на обжалване, както на Epic Games, по този начин и на Apple, във връзка с издаденото решение за правосъдния спор сред тях. Съдът е отказал да изслуша двете компании по проблема, засягащ Fortnite и App Store, допълват Reuters.

Началото на цялата сага сред двете компании стартира през 2020, когато Epic Games своеволно интегрира своята разплащателна система в мобилните версии на Fortnite, влизайки в спор с политиките на магазините на Apple и Гугъл. Последваха правосъдни искове от всяка от страните, с цел да се стигне до есента на 2021, когато американски съд постанови решение, което не удовлетворява изцяло, както Epic Games, по този начин и Apple. Съдът задължи вторите да дават опцията на разработчиците да включат връзка в продуктите си към външни разплащателни системи и платформи, само че постанови, че Apple не съставляват монопол. Epic Games бяха задължени да заплатят голяма сума на Apple за времето, в което Fortnite употребява разплащателната система на Epic. Вследствие на това решение и двете компании оповестиха, че ще апелират решението на съда. През април предходната година, напомня Reuters, американски съд зае страната на Apple, като подцени настояванията на Epic за системите за разплащания от трети страни. Това принуди основателите на Fortnite да се извърнат към Върховния съд на Съединени американски щати. Настоящето решение на най-висшия съд в страната по този метод подценява правото на обжалване на Epic на решението, че практиките на Apple не съставляват нарушаване на федералните закони на Съединени американски щати. Що се отнася до Apple, те желаеха обжалване на решението да трансформират някои политики в магазина си. От Epic Games останаха разочаровани от решението на Върховния съд.

„ Съдебната борба да се отвори iOS към конкурентни магазини и разплащания е изгубена в Съединени американски щати. Тъжен излаз от обстановката за всички разработчици “, показа в обществените си мрежи изпълнителният шеф на Epic Games Тим Суини. Все отново той отбелязва частичния триумф на компанията в борбата им с Купертино във връзка с това, че Apple към този момент не може да не разрешава на разработчиците да показват връзки към странични платформи в продуктите им, предлагани в App Store.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР