Върховният съд на САЩ отхвърли поредно обжалване на Тръмп и

...
Върховният съд на САЩ отхвърли поредно обжалване на Тръмп и
Коментари Харесай

Конгресът ще получи достъп до данъчните декларации на Тръмп

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли следващо обжалване на Тръмп и по този метод позволи даването на данъчните му заявления на специфична комисия в Камарата на представителите.

Комисията в следената от демократите до януари следващата година долна камара на Конгреса се пробва от три години да получи данъчните документи, подавани от милиардера в интервала 2015-2020 година, съобщи Франс прес.

Противно на всички други президенти от 70-е години насам, Доналд Тръмп води продължителна борба пред разнообразни правосъдни инстанции против настояванията на Конгреса да разгласява данъчните си заявления.

Специалната комисия, която ще получи документите, с цел да създаде етични правила за активността на американските президенти, не е упълномощена да ги огласява.

Междувременно, Върховният съд на щата Ню Йорк насрочи за 2 октомври 2023 година първото съвещание по гражданското дело против Доналд Тръмп и три от децата му за данъчни измами през неговата " Тръмп организейшън ".

В края на септември основният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвиняване против Тръмп и децата му за " съзнателно " манипулиране на оценките на активите на групата " Тръмп организейшън. Сред тях са голф клубове, първокласни хотели и други недвижими парцели, а задачата е била приемане на по-изгодни банкови заеми и понижаване на дължимите налози.

Джеймс изиска компенсации в интерес на страната на стойност 250 милиона $ и възбрана Тръмп и околните му да ръководят компании. Освен някогашния президент са упрекнати три от децата му - Доналд Тръмп младши, Ерик Тръмп и Иванка Тръмп.

Доналд Тръмп, който предходната седмица разгласи публично, че още веднъж ще се кандидатира за президент през 2024 година, е обект на няколко правосъдни каузи, само че досега не приет за отговорен по нито един от тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР