Върховният съд на САЩ нанесе удар на американския президент Доналд

...
Върховният съд на САЩ нанесе удар на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ нанесе удар на Тръмп за имигрантите мечтатели

Върховният съд на Съединени американски щати нанесе удар на американския президент Доналд Тръмп, като изиска от неговата администрация да резервира протекциите, които тя се опита да приключи, на стотици хиляди имигранти, доведени незаконно в Съединени американски щати като деца, оповестява " Ройтерс ".

Съдиите са отказали да прегледат жалбата на администрацията на Тръмп против решението на федерален арбитър на 9 януари, което наложи забрана на дейностите на Тръмп по прекратяването на програмата DACA, която е от изгода на имигрантите, известни като " мечтателите " и която беше въведена през 2012 година от неговия предходник Барак Обама.

Съгласно дейностите на Тръмп протекциите на " мечтателите " трябваше да стартират последователно да бъдат отменяни от началото на март, като стартира тяхната депортация от Съединени американски щати.

В късото решение съдиите не са показали причини, само че акцентират, че жалбата е била " отхвърлена без предубеждения ".

Съгласно програмата DACA почти 700 хиляди младежи, множеството латиноси, получават отбрана от депортиране и им се дават разрешителни за работа в границите на две години, след приключването на които те би трябвало да аплайват още веднъж. Общо към 1,8 млн. души дават отговор на изискванията на програмата, което е значитална част от над 11 млн. имигранти, живеещи в Съединени американски щати незаконно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР