Върховният съд на САЩ е готов да реши съдбата на

...
Върховният съд на САЩ е готов да реши съдбата на
Коментари Харесай

Решението на САЩ относно хапчетата за аборт може да „върже ръцете на всеки щат“ с нови ограничения

Върховният съд на Съединени американски щати е подготвен да реши ориста на хапче, належащо за медицински аборти. Достъпът до мифепристон, именуван в миналото „ хапчето на Каин “ от Ватикана, може да бъде мощно стеснен във всички щати, в случай че най-висшият съд удостовери решение на по-нисък съд, ограничаващо достъпа до лекарството. Експертът по хапчетата за аборт доктор Сидни Калкин приказва пред FRANCE 24 за това какво е заложено.

Решението за мифепристон е най-важното дело за аборт, достигнало до Върховния съд на Съединени американски щати, откогато отхвърли делото Роу против Уейд през юни 2022 година, отменяйки конституционното право за преустановяване на бременност.

Прием на мифепристон в композиция с друго хапче наименуван мизопростол, е най-ефективният метод за медикаментозен аборт. А медикаментозните аборти съставляват повече от половината от всички спирания на бременността в Съединени американски щати.

В сряда съдиите се съгласиха, че ще вземат решение по отношение на рестриктивните мерки за мифепристон, посочени в решение, взето от комисия от трима...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР