Върховният съд на Съединените американски щати се произнесе в полза

...
Върховният съд на Съединените американски щати се произнесе в полза
Коментари Харесай

„Уау!“ Върховният съд подкрепи Тръмп

Върховният съд на Съединените американски щати се произнесе в интерес на възбраната, наложена от администрацията на Доналд Тръмп против жителите на няколко мюсюлмански страни, предадоха международните организации.

Тръмп насочи мерника си против жителите на страни с най-вече мюсюлманско население и наложи възбрана за пътешестване. Съдилищата на по-ниска инстанция обаче оповестиха, че указът нарушава конституцията.

Върховният съд се произнесе в интерес на Тръмп, което е една от най-големите му политически победи, откогато встъпи в служба като държавен глава. Указът е ориентиран против поданици на Либия, Иран, Сомалия, Сирия и Йемен.

Правозащитните организации разкритикуваха администрацията на Тръмп, до момента в който от Белия дом се оправдават, че по този метод се борят против заканите за националната сигурност. Тръмп съобщи, че тази политика е нужна на Америка, с цел да бъде предпазена от ислямските бойци.

Реакцията на Доналд Тръмп беше повече от сбита. От профила си в обществената мрежа Туитър президентът написа: „ Върховният съд удостовери възбраната на Тръмп за пътувания. Уау! “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР