Върховният съд на Русия обяви това, което нарича “международното ЛГБТ

...
Върховният съд на Русия обяви това, което нарича “международното ЛГБТ
Коментари Харесай

Русия обяви ЛГБТ хората за екстремисти, те отсякоха: Трябва да се евакуираме

Върховният съд на Русия разгласи това, което назовава “международното ЛГБТ публично придвижване ” за екстремистка организация и забрани активността му в цялата страна.

Решението е провокирано от предложение на Министерството на правораздаването, макар че такава организация не съществува като юридическо лице.

Заседанието се организира при закрити порти, само че бяха позволени кореспонденти, с цел да чуят решението на съда. Никой от “страната на подсъдимия ” не е участвал, сподели съдът.

Конституцията на Русия беше изменена преди три години, с цел да стане ясно, че бракът значи съюз сред мъж и жена.

Тук еднополовите съюзи не се признават

Преди решението BBC се среща със Сергей Трошин, общински народен представител в Санкт Петербург. Той разгласи, че е гей предходната година. Медията задава разумния въпрос: Какъв резултат ще има то?

„ Мисля, че това ще значи, че всеки, който страната счита за ЛГБТ деятел, може да получи дълга присъда затвор за „ присъединяване в екстремистка организация “, сподели той. „ За уредника на такава група пандизът ще бъде още по-дълъг. Това е същинска принуда. Има суматоха в ЛГБТ общността в Русия. Хората емигрират незабавно. Действителната дума, която използваме, е евакуация. Трябва да се евакуираме от личната си страна. Това е извънредно. “

През последните години ЛГБТ общността в Русия е подложена на възходящ напън от управляващите. През 2013 година беше признат закон, който не разрешава “пропагандата (сред непълнолетни) на нетрадиционни полови връзки ”.

Миналата година тези ограничавания бяха разширени за всички възрастови групи в Русия. Препратките към ЛГБТ хора са изтрити от книги, филми, реклами и телевизионни излъчвания. По-рано този месец един съветски ефирен канал обезцвети дъгата в южнокорейски поп видеоклип, с цел да избегне обвиняванията в нарушение на закона за „ гей пропагандата “.

В Думата, долната камара на съветския парламент, Виталий Милонов, прочут хомофобски надъхан народен представител от ръководещата партия “Единна Русия ”, сподели, че

възбраната на ЛГБТ групите “не се отнася до половите малцинства или персоналния живот на хората ”.

„ Това е повече за политическия дневен ред, разгласен от това интернационално ЛГБТ придвижване “, споделя той пред BBC. “Те имат свои задания, свои цели. Те работят като политическа мощ, политическа конструкция и задачите на тази конструкция опонират на съветската конституция. ”

Попитан по какъв начин може да се забрани нещо, което не съществува, защото няма „ Международно ЛГБТ публично придвижване “ в Русия, той дава отговор:

„ О, елементарно е. Можем да забраним всевъзможни действия на интернационалните ЛГБТ организации тук, в Русия. Това е хубаво. Нямаме потребност от тях. Очаквам с неспокойствие идната стъпка: възбраната на знамето с шест цвята дъга. Нямаме потребност от това знаме. Това е знак на борбата с обичайното семейство. Надявам се, че никой не може да покаже това знаме в Русия “.

При Владимир Путин Кремъл възприе идеология, съсредоточена към консервативното мислене и „ обичайните фамилни полезности.

Властите показват ЛГБТ активизма като нещо присъщо западно и враждебно към Русия

Натискът върху ЛГБТ общността се показва като средство за отбрана на моралната конструкция на Русия. И също по този начин ли е евентуален победител в гласуването?

„ Мисля, че правосъдното съвещание е обвързвано с президентските избори идващия март “, счита Сергей Трошин. „ Властите основават неестествен зложелател. Те споделят „ Ние се борим със Запада “. Битката с ЛГБТ хората се вписва в тази антизападна изразителност. Борбата както със Запада, по този начин и с ЛГБТ общността е известна измежду консервативната, антизападна част от обществото. Така че тази тематика ще да бъдат пробутвани в навечерието на изборите “.

„ Те се пробват да отвлекат вниманието от по-важни проблеми, за които съветските управляващи не желаят хората да мислят “, споделя Максим Голдман

Той работи за съветска организация, която предлага поддръжка на транссексуални и небинарни хора.

„ Веднага щом научихме за чуването във Върховния съд, хората, които ръководят нашата организация, схванаха, че ще би трябвало незабавно да напуснем страната. Стана незабавно. “

BBC беседва с Максим, който се разпознава като небинарен, в последния му ден в Русия. Той беше стегнал дребен куфар и се канеше да тръгне към летището.

„ Чувствам се изцяло отритнат от личната си страна “, споделя той. „ Тук би трябвало да имаме народна власт. Хората, които поставихме на власт, би трябвало да се грижат за нас. Но се случва тъкмо противоположното. Те ни санкционират. Те бършат краката си в нас. Аз съм заставен да напусна. ”

Засега общинският народен представител Сергей Трошин остава. Но той не си прави илюзии.

„ В аз предишното съм приказвал доста за правата на ЛГБТ ”, казв Сергей. “Възможно е това да е задоволително, с цел да стартира наказателно дело против мен. Надявам се, че не, само че може би. И това е ужасяващо. Руското общество е пропито от боязън. С всяка дума пресичате минно поле. Кажете едно нещо и може да ви вкара в пандиза за пет години; кажете нещо друго и ще получите 10 или 15 години зад решетките. ”

Още вести четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР