Върховният съд на Обединените нации е готов да започне исторически

...
Върховният съд на Обединените нации е готов да започне исторически
Коментари Харесай

Съдът на ООН ще започне изслушвания относно законността на израелската окупация

Върховният съд на Обединените народи е подготвен да стартира исторически чувания за законността на 57-годишната окупация на Израел на земи, търсени за палестинска страна, като потопи 15-те интернационалните съдии назад в сърцето на траялия десетилетия израелско-палестински спор.

Шест дни чувания са планувани в Международния съд от понеделник, по време на които ще вземат участие невиждан брой страни, до момента в който Израел продължава своята опустошително нахлуване против Газа.

Въпреки че казусът се развива на фона на войната Израел-Хамас, той се концентрира вместо това върху безкрайната окупация на Израел на Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим.

Палестинските представители, които приказват първи в понеделник, ще настояват, че израелската окупация е противозаконна, тъй като е нарушила три съществени правилото на интернационалното право, сподели палестинският юридически екип.

Те настояват, че Израел е нарушил възбраната за териториално завземане посредством анексиране на огромни сектори от окупи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР