Върховният съд на Италия оправда покойния Диего Марадона по обвинение

...
Върховният съд на Италия оправда покойния Диего Марадона по обвинение
Коментари Харесай

Диего Марадона посмъртно опрадван за данъчни измами

Върховният съд на Италия оправда починалия Диего Марадона по обвиняване в укриване на налози, поставяйки завършек на 30-годишна правосъдна борба сред някогашния капитан  на " Наполи " и управляващите на Ботуша.

Марадона беше упрекнат, че е употребявал бутафорни компании в Лихтенщайн, с цел да избегне налози при получени заплащания за потребление на имиджовите му права от " Наполи " в интервала 1985-1990 година

" Всичко завърши към този момент и мога ясно да заявя без да се опасявам, че ще бъде опровергано. Диего Марадона в никакъв случай не е укривал налози ", заяви юристът му Анджело Пизани, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Най-напред в средата на месец декември Касационният съд в Рим анулира присъда от 2018-а, демонстрира правосъден документ, оповестен в сряда и забелязан от кореспондент на организация Ройтерс.

А следствията на данъчните заплащания на футболиста започнаха при започване на 90-те години на предишния век и доведоха до обвинявания в размер на неплатени 37 милиона евро и конфискация на вещи на легендата.

Пизани добави, че окончателната присъда " отдава правдивост на почитателите, на полезностите на спорта, само че най-много на паметта на Марадона ".

" И най-важното - слага се завършек на преследването на Диего Марадона, което той трябваше да изтърпи в продължение на 30 години. Най-малкото, в този момент някои хора би трябвало да се извинят пред паметта на гения, съобщи още юристът. - Наследниците имат към този момент законното право да изискат обезщетение от страната. Надявам се, когато го получат, да го употребяват в памет на татко си ".

Диего Марадона умря през ноември 2020 г. от инфаркт. Феновете на " Наполи " не престават да го боготворят, а стадионът в града им носи името на някогашния №10.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР