Върховният съд на Испания се готви да разследва началника на

...
Върховният съд на Испания се готви да разследва началника на
Коментари Харесай

Испания погва висши официални лица в Каталуния за противодържавна дейност

Върховният съд на Испания се готви да проверява началника на полицията в Каталуния Хосеп Луис Траперо за противодържавна активност , оповестяват испански медии.

Траперо ще се яви в съда в петък, дружно с двама други висши каталунски държавни чиновници - ръководителя на каталунския парламент Хорди Санчес и ръководителя на Omnium Cultural (културна и политическа организация, която предизвиква потреблението на каталунски език, популяризира културата и разпространява независимостта на Каталуния), които също са разследвани за подбудителство към протест .

 Каталуния афишира самостоятелност до няколко дни
Каталуния афишира самостоятелност до няколко дни

Това се зарече шефът на локалното държавно управление Карлес Пучдемон

Уточнява се, че тримата не са били призовани в съда поради референдума в Каталуния, а поради случай през септември, в който локалната полиция е попречила правосъден обиск на районното министерство на стопанската система, като употребила 40 хиляди души, с цел да не разреши на правосъдните чиновници и правосъдната полиция да излязат от постройката.

В неделя Каталуния провежда референдум за самостоятелност, макар че испанското държавно управление упорства, че той е бил противоконституционен и противозаконен. Около 900 души бяха ранени при конфликтите с испанската полиция, която се опита да попречи на протичането на гласуването.

След референдума ръководителят на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон разгласи, че самостоятелният испански район ще разгласи самостоятелност от Испания след няколко дни, откакто 90 % от гласувалите каталунци поддържаха независимостта.

 В Испания приканиха за анулация на автономията на
В Испания приканиха за анулация на автономията на " мафиотска " Каталуния

Испанското държавно управление " няма да разреши мафиотския жанр на държание в Каталуния "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР