Върховният съд на Испания осъди 65-годишен охранител на седем и

...
Върховният съд на Испания осъди 65-годишен охранител на седем и
Коментари Харесай

Осъдиха каталунец за обсъждане на убийство на испанския премиер

Върховният съд на Испания осъди 65-годишен охранител на седем и половина години затвор за това, че обсъждал онлайн убийството на министър-председателя Педро Санчес (на снимката) в чат на крайнодесни в WhatsApp  през 2018 година и за владеене на противозаконни оръжия, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мануел Мурильо Санчес, от каталунския град Тераса, бе наказан на две години и половина за опит за ликвидиране и на пет години за владеене на бойно оръжие, се споделя в оповестен през днешния ден документ от съда. На Санчес е наложена и възбрана да има огнестрелни оръжия през идващите осем години.

Присъдата не е дефинитивна. Адвокатът му за момента се въздържа да отговори на исканията  за коментар.

През август 2018 година наказаният предложил да " преследва и залови " премиера Санчес " както се ловува елен и да постави главата му над камината ", откакто испанското държавно управление подреди тялото на някогашния деспот Франсиско Франко да бъде ексхумирано от държавния пантеон край Мадрид.

Въпреки че ръководството на Франко завършва със гибелта му през 1975 г, испанското публично мнение към момента е разграничено по повод на  Испанската революция (1936-1939 г.), която раздира фамилии и общности, и за наследството на последвалата я тирания. През последните 20 години опитите на левите държавни управления да отстранен остатъците от диктатурата провокираха гнева на крайнодесни групи, които изпитват носталгия по предходната ера.

В чата Мануел Санчес също по този начин насочва молба за помощ за образуване на офанзивата и се хвали с притежаваните от него оръжия и с уменията и качествата си на снайперист. " Аз съм снайперист и с един прецизен изстрел със Санчес е свършено ", споделя той.

Съдиите отхвърлиха отбраната на Мурильо, че е бил пийнал, когато е правил тези мнения. Той към този момент е прекарал две години в предпазен арест сред септември 2018 година и септември 2020 г, когато е бил освободен преди изговаряне на присъдата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР