Върховният съд на Германия отмени ключов елемент от плановете на

...
Върховният съд на Германия отмени ключов елемент от плановете на
Коментари Харесай

Крачка назад: Германия няма да отпусне €60 милиарда финансиране за климата

Върховният съд на Германия анулира основен детайл от проектите на държавното управление за справяне с изменението на климата и трансформиране на стопанската система, предава Bloomberg. По този метод най-голямата европейска стопанска система дава крачка обратно в битката против климатичната рецесия.

Политическите анализатори разясняват, че това е и сериозен неуспех  на обединението на канцлера Олаф Шолц.
 Снимка 635463
Източник:

Федералният парламентарен съд постанови, че прехвърлянето на 60 милиарда евро, предопределени за справяне с пандемията Covid-19 в извънбюджетен фонд, нарушава немския парламентарен закон. Оспорването беше подадено от депутати от главния опозиционен закостенял алианс, които споделиха, че желаят да подсигуряват устойчивостта на обществените финанси на страната.
 Заради климатичните промени: Чакат ни с над 20% по-ниски житни реколти
Заради климатичните промени: Чакат ни с над 20% по-ниски житни реколти

Трябва незабавно да бъдат внедрени нови по-устойчиви сортове

Според съда обсегът на фонда, който през август беше повишен до 212 милиарда евро за интервала 2024-2027 година, в този момент би трябвало да бъде понижен с 60 милиарда евро. Решението по никакъв метод не лимитира сумата, която държавното управление може да похарчи за справяне с изменението на климата, а по-скоро бюджетните способи, които може да употребява.

Вс отново се позволяват се изключения за подкрепяне на оправянето с естествени бедствия и други изключителни обстановки.

Парламентът утвърди прекъсване на механизма за три години до 2022 година за битка с пандемията, само че след това държавното управление трансферира неизползваните заеми на стойност 60 милиарда евро в своя Фонд за климата и трансформацията, прочут като KTF.

Опозиционните законодатели твърдяха, че посредством насочването на тези позволения за дълг към KTF, администрацията на Олаф Шолц е нарушила разпоредбите за дълговата спирачка.

Законодателите на обединението не съумяха да покажат, че средствата към момента са задоволително мощно свързани с превъзмогването на последствията от пандемията.

Бюджетната политика беше една от главните противоречиви точки в обединението на Шолц от неговите Социалдемократи, Зелените и Свободните демократи и решението може да провокира нови вътрешни битки в страната, разясняват специалисти.

" Климатични лицемери ": Кои са западните страни с големи нефтени и газови планове

Класацията е на Oil Change International
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР