Върховният съд на Финландия взе решение да откаже екстрадицията на

...
Върховният съд на Финландия взе решение да откаже екстрадицията на
Коментари Харесай

Финландия отказа да екстрадира в Украйна руски националист

Върховният съд на Финландия взе решение да откаже екстрадицията на Ян Петровски , прочут и като Войислав Торден, един от ръководителите на така наречен диверсионно-щурмова разследваща група (ДЩРГ) " Русич ", търсен от Украйна, оповестява финландското издание Helsingin Sanomat.

Според информацията, съдът не е намерил съображение за задържане на Петровски и реши неотложно да го освободи . В Украйна той е обвинен за военни закононарушения, осъществени през интервала 2014-2015 година в Донецка и Луганска области.

стана прочут през края на август по искане на Киев. Петровски е под наказания на Европейския съюз и Съединените щати като един от командирите на ДЩРГ " Русич ". Не излиза наяве по какъв начин тъкмо Петровски е съумял да влезе във Финландия макар европейските наказания.

ДЩРГ " Русич " е едно от доброволческите подразделения, които водят война в Донбас от 2014 година на страната на проруските сили. Групата декларира своите ултрадесни възгледи, а Киев упреква " Русич " в осъществяване на военни закононарушения.
 Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици
Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици

Целта е да спре потока от мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР