Върховният съд на Бразилия разреши на компаниите да изискват от

...
Върховният съд на Бразилия разреши на компаниите да изискват от
Коментари Харесай

Бразилия разреши на фирмите да уволняват неваксинирани служители

Върховният съд на Бразилия позволи на фирмите да изискват от чиновниците си доказателства за имунизация против COVID-19. Това заяви пресслужбата на висшата съдебна инстанция на страната, предадоха международните организации. 

Съдията Луис Барозу отчасти спря действието на заповедта на министерството на труда, според която се забраняваше на фирмите да желаят удостоверение за имунизация при наемане на чиновник или при удължение на трудовите взаимоотношения с служащия, се споделя в обявата на съда, предава Българска телеграфна агенция. Според съдията неимунизираните чиновници могат да съставляват опасност за здравето на останалите служащи.

По данни на министерството на опазването на здравето на Бразилия в страната с население 213 милиона души изцяло имунизирани са над 126 милиона души. От началото на пандемията близо 22 милиона души в Бразилия са се заразили с ковид. Битката с вируса изгубиха над 610 хиляди инфектирани.

През последното денонощие в страната са регистрирани 14 598 нови случая на ковид, умряли са 267 души, осведоми Ройтерс, цитирайки данни на здравното министерство. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР