Върховният съд на Бразилия блокира банковите сметки на интернет компанията

...
Върховният съд на Бразилия блокира банковите сметки на интернет компанията
Коментари Харесай

Бразилски съд блокира сметките на компанията „Старлинк” на Мъск

Върховният съд на Бразилия блокира банковите сметки на интернет компанията на милиардера Илон Мъск „ Старлинк “, а обществената му мрежа X е на ръба на затваряне в южноамериканската страна, съобщи организация „ Ройтерс ”.

Съдебното решение е подписано от съдията Алешандре де Мораеш и е в отговор на неналичието на законни представители в Бразилия за платформата, заяви източник на съда.

Решението за блокиране на сметките на „ Старлинк “ е обвързвано и с обособен спор за неплатени санкции от страна на X поради отвод за предаване на някои документи. Местният вестник „ Фолха “ заяви, че санкциите са в размер на минимум 3,6 милиона $.

Срокът, който Върховният съд на Бразилия даде на X за назначение на легален представител в страната, изтича.

Бразилският закон изисква всички интернет компании да имат легален представител в страната, който да може да получава правосъдни заповеди и въобще да дава отговор пред закона за бизнеса, разяснява „ Ройтерс ”.

В обява в X Илон Мъск се оплака, че арбитър Де Мораеш е „ очевиден нарушител от най-лошия тип, маскиран като арбитър “.

Той назова Мораеш „ цялостен срам за правораздаването ” и акцентира, че компанията му не би могла да се съгласи с настояванията на съдията за „ загадка цензура и предаване на персонална информация ”, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР