Върховният съд на Беларус обяви формированието Отряди за гражданска самоотбрана

...
Върховният съд на Беларус обяви формированието Отряди за гражданска самоотбрана
Коментари Харесай

Минск: „Отрядите за гражданска самоотбрана на Беларус“ са терористична организация

Върховният съд на Беларус разгласи формированието „ Отряди за гражданска самозащита на Беларус “ за терористична организация и забрани активността му на територията на страната, заяви Генералната прокуратура.

Оттам настояват, че структурата е основана през септември 2020 година от немския жител Денис Хофман за „ реализиране на незаконна активност и е обединявала коренно настроени жители за насилствената промяна на държавната власт “. Според версията на прокуратурата, „ за вербуването и връзките със симпатизанти “, както и за „ взаимното осъществяване на закононарушения “ в Телеграм са основани чатове и канали, в които клиентите са били обучавани по какъв начин се вършат самоделни взривни устройства и на тактики за силово противопоставяне на правоохранителните органи.
 Lufthansa анулира до 20 юни всички полети от Франкфурт до Минск Lufthansa анулира до 20 юни всички полети от Франкфурт до Минск
Авиокомпания „ Lufthansa ” анулира всички полети от Франкфурт до Минск до 20 юни, в това число, заяви на РИА Новости пресслужб...

Минск твърди, че отрядите към този момент са подхванали стъпки за „ осъществяване на терористични актове “ на територията на Беларус.

Министерството на вътрешните работи на Беларус заяви, че други два канала в Телеграм – „ Кибер Партизани “ и „ Кибер източване “, са приети за екстремистки, осведоми Дойче веле. И двата канала са разгласили материали, целящи „ дискредитирането на чиновниците на милицията, представителите на органите на държавно ръководство, както и разпалването на социална омраза “. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР