Върховният съд на Беларус обяви формированието Отряди за гражданска самоотбрана

...
Върховният съд на Беларус обяви формированието Отряди за гражданска самоотбрана
Коментари Харесай

Обявиха Отрядите за гражданска самоотбрана на Беларус за терористична организация

Върховният съд на Беларус разгласи формированието " Отряди за гражданска самозащита на Беларус " за терористична организация и забрани активността му на територията на страната, заяви Генералната прокуратура.

От там настояват, че структурата е основана през септември 2020 година от немския жител Денис Хофман за " реализиране на незаконна активност и е обединявала коренно настроени жители за насилствената промяна на държавната власт ".

Според версията на прокуратурата, " за вербуването и връзките със симпатизанти ", както и за " взаимното осъществяване на закононарушения " в Телеграм са основани чатове и канали, в които клиентите са били обучавани по какъв начин се вършат самоделни взривни устройства и на тактики за силово противопоставяне на правоохранителните органи.

Минск твърди, че отрядите към този момент са подхванали стъпки за " осъществяване на терористични актове " на територията на Беларус.

Министерството на вътрешните работи на Беларус заяви, че други два канала в Телеграм – " Кибер Партизани " и " Кибер източване ", са приети за екстремистки. И двата канала са разгласили материали, целящи " дискредитирането на чиновниците на милицията, представителите на органите на държавно ръководство, както и разпалването на социална омраза ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР