Върховният съд на Австрия разреши екстрадицията на украински олигарх в

...
Върховният съд на Австрия разреши екстрадицията на украински олигарх в
Коментари Харесай

Върховният съд на Австрия подкрепи екстрадицията на украински олигарх в САЩ

Върховният съд на Австрия позволи екстрадицията на украински олигарх в Съединени американски щати, където са му повдигнати обвинявания в корупция, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Димитро Фирташ, който бе задържан в Австрия през 2014 година, е упрекнат в Съединени американски щати в заплащане на подкупи на представители на индийското държавно управление за приемане на достъп до първични материали, употребявани при производството на самолетни мотори.

Фирташ отхвърля обвиняванията и споделя, че Съединени американски щати нямат пълномощия за закононарушения, осъществени на територията в Индия. Той нееднократно е заявявал, че е жертва на политическа клеветническа акция.

Окончателното решение за екстрадицията би трябвало да вземе министърът на правораздаването на Австрия Клеменс Яблонер.

Австрийски съд постанови Фирташ да бъде екстрадиран в Съединени американски щати още през февруари 2017 година Но въпросът стигна до Върховния съд на Австрия.

Фирташ бе покровител на сваления от власт проруски президент на Украйна Виктор Янукович. Натрупа цяло положение, продавайки съветски газ на държавното управление в Киев, отбелязва Ройтерс.

Московският специалист на Радио " Свобода " Андрей Пионтковски, както и други публицисти, считат, че Фирташ е един от персоналните " банкери " на Путин и че е един от уредниците на кримския сюжет. Заради това се счита, че задържането на Фирташ е удар на Запад по съветския президент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР