Върховният съд на Аризона потвърди 160-годишен закон, забраняващ почти всички

...
Върховният съд на Аризона потвърди 160-годишен закон, забраняващ почти всички
Коментари Харесай

Върховният съд на Аризона се произнася в полза на почти пълната забрана на абортите

Върховният съд на Аризона удостовери 160-годишен закон, забраняващ съвсем всички аборти, радикална стъпка в сериозен щат, който може да реши кой ще завоюва белите Хаус през ноември.

Върховният съд на щата постанови във вторник, че възбраната от 1864 година за всички аборти, като се изключи тези, целящи спасяването на живота на една жена, към този момент е изпълнима. Законът не включва изключения за здравето на дамите или за жертвите на обезчестяване или блудничество. Тя планува наказване до пет години затвор за доставчиците.

„ Лекарите към този момент знаят, че всички аборти, като се изключи тези, нужни за спасяването на живота на една жена, са противозаконни “, пишат съдиите, които гласоподаваха с 4-2 за възкръсване на закон, написан преди Аризона да бъде страната и дамите можеха да гласоподават. Щатът преди този момент беше забранил абортите след 15 седмици от бременността.

Правата на абортите се трансфораха в противоречив въпрос в американската политика, откогато Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли Роу против Уейд, реше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР