Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е

...
Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е
Коментари Харесай

Борел в писмо до България и всички в ЕС: Осигурете боеприпаси за Украйна

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е изпратил писма до всички министри на защитата на страните членки, в това число и България, в които упорства да бъдат обезпечени муниции за Украйна, налични в складовете им, съобщи.

На взаимен брифинг Борел, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба осъдиха изказването на президента Владимир Путин, че Русия замразява присъединяване си в контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия. Общото в изявлението им е, че съгласно тях една година след нашествието в Украйна Путин не демонстрира, че е подготвен за мир, а тъкмо противоположното, както и, че Китай може да оказва помощ на Русия. 

Само преди ден служеният министър на външните работи Николай Милков съобщи, че страната ни няма да доставя муниции на Украйна. 

" Войски в Украйна няма да бъдат изпращани. България към този момент е изпратила въоръжение съгласно опциите ни и съгласно потребностите на управляващите в Киев. Няма по какъв начин да дадем и повече оръжие на Украйна, защото опциите на българската войска са такива ", пък сподели служебният боен министър Димитър Стоянов в " " преди ден. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР