Върховният представител на Европейския съюз по външната политика настоя за

...
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика настоя за
Коментари Харесай

„Нека поговорим за това“: Борел от ЕС притиска Израел за решение с две държави

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика настоя за решение с две страни в спора сред Израел и Палестина, заявявайки, че проектът на Израел да унищожи палестинците група Хамас в Газа не работи.

Преди диалозите с израелски и палестински висши дипломати Жозеп Борел в понеделник сподели, че Израел не може да построи мир „ единствено с военни средства “, като той повтори осъждането на Организация на обединените нации за „ неприемливото “ отменяне на апелите за израелски министър председател Бенямин Нетаняху Палестинска страна след войната в Газа.

„ Това, което желаеме да създадем, е да изградим решение с две положения. Така че дано поговорим за това “, сподели Борел. „ Кои са другите решения, които имат поради? Да накара всички палестинци да изоставен? Да ги убиеш? ”

27-те външни министри на блока ще проведат обособени срещи с сътрудниците си от Израел, Палестинската автономност и основни арабски страни в Брюксел в понеделник, до момента в който насилието в линията Газа продължава.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР