Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел е

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел е
Коментари Харесай

Военната помощ на ЕС за Украйна ще стане € 1,5 млрд.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел е предложил нарастване с 500 милиона евро на финансирането на оръжия за Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новината заяви в туитър ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Веднага щом бъде бързо утвърдено от страните членки, това предложение ще усили на 1,5 милиарда евро помощта на Европейски Съюз, предоставена на Украйна за военно съоръжение ", написа той и особено благодари на Борел.

Предложението е в съгласие през вчерашния ден на равнище посланици на страните членки на Европейски Съюз. Досега те се бяха договорили за 1 милиард евро за обезпечаване на оръжия за Киев.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изиска през вчерашния ден от сътрудниците си от НАТО да окажат колкото се може по-бързо военна помощ на страната му. И предизвести, че в противоположен случай ще загинат още доста хора.

Жозеп Борал ще дойде през днешния ден в Киев дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата би трябвало да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. Очаква се да изпратят обръщение за поддръжката на Европейски Съюз.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР