Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика
Коментари Харесай

Могерини: Шест страни ще се присъединят към ЕС до 2019 г.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини съобщи, че шест страни от Западните Балкани могат да се причислят към Европейски Съюз до 2019 година, съобщи ТАСС.

„ Не мисля, че в бъдеще Европейски Съюз ще има 27 страни членки, считам, че те ще са повече “, сподели Могерини в изявление за телевизия „ Евронюз “.

" И когато споделям, че след две години към края на нашия мандат ние ще реализираме прогрес в връзките с шестте западнобалкански страни - прогрес, който няма да може да бъде подложен под подозрение, приказвам съществено. Наистина имам вяра в това ", съобщи Могерини.

По думите ѝ Европейски Съюз има интерес Западните Балкани да станат част от европейското семейство от съображения, свързани със сигурността и стопанската система. Разбира се, първо би трябвало да се извършат всички нужни промени, в обществата и в работата на политическите институции би трябвало да бъдат осъществени съществени промени. Държавните глави и жителите в района са подготвени за това, означи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР