Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и
Коментари Харесай

Борел: Визовата забрана за всички руснаци няма да получи пълна подкрепа в ЕС

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи пред австрийската телевизия ORF, че цялостната възбрана за издаване на шенгенски визи на руснаци няма да получи единомислеща поддръжка в Европейски Съюз.

„ От моя позиция цялостната възбрана за всички руснаци, без значение от повода, не е добра концепция. Не мисля, че скъсването на връзките с съветските жители ще помогне. И не мисля, че тази концепция ще получи единомислеща поддръжка [в ЕС] ", сподели той, представен от БГНЕС.

Въпреки това съгласно него е вярно да се вкара по-селективен метод при издаването на визи.

По негови думие належащо " да се преразгледа методът към издаването на визи за някои руснаци ", по-специално да не се дават визи на олигарси.

„ Трябва да бъдем по-избирателни. Но не поддържам прекъсването на издаването на визи за всички руснаци “, сподели Борел. Той изрази убеденост, че външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят въпроса и ще намерят уравновесено решение.

Външните министри на 27-те страни от Европейския съюз ще обсъдят общ метод към издаването на визи на съветски жители на неофициална на следващия ден в Прага.

Водещи страни от Европейски Съюз, по-специално Германия, към момента внимателно обмислят възбрана за издаване на шенгенски визи на руснаци, защото сходна мярка може да потвърди, че глобите на Европейски Съюз са ориентирани не против управлението на Русия, а против цялата страна и нейния народ.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР