Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел отложи

...
Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел отложи
Коментари Харесай

Жозеп Борел отлага посещението си в Китай след положителен тест за Ковид-19

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел отсрочи планувано пътешестване до Китай след позитивен тест за COVID-19.

Първият посланик трябваше да пътува до Китай от четвъртък до събота след визитата предходната седмица на шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и френския президент Еманюел Макрон.

„ Дадох позитивна проба за COVID-19 и по тази причина, за жалост, ще би трябвало да отложа визитата си в Китай “, написа Борел в Туитър. " Чувствам се добре и нямам признаци. "

Борел трябваше да организира годишния стратегически разговор сред Европейски Съюз и Китай с китайския външен министър Цин Ган и да се срещне с китайския външен министър Уанг И, както и с новия министър на защитата Ли Шанфу.

Макрон провокира ответна реакция от страна на западните съдружници по време на визитата си предходната седмица, като сподели в изявление за POLITICO, че Европа би трябвало да понижи зависимостта си от Съединените щати и да не бъде въвлечена в борба сред Китай и Съединени американски щати за Тайван.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР