Върховният лидер на Иран се изказа за първи път, откакто

...
Върховният лидер на Иран се изказа за първи път, откакто
Коментари Харесай

Върховният лидер на Иран говори за първи път след изненадващата атака на страната срещу Израел

Върховният водач на Иран се изрече за първи път, откогато страната му предприе офанзива на израелска земя предходната събота.

Аятолах Али Хаменей отхвърли всевъзможни полемики за това дали невижданата офанзива на Техеран с дронове и ракети против Израел е засегнала нещо там. Той като че ли признаваше обстоятелството, че макар всеобщото нахлуване малко снаряди фактически доближиха задачите си. Това, което той сподели, беше, че интервенцията сподели силата на Иран и потвърди военната му мощност на интернационалната сцена.

Коментарите на Хаменей пред висши военни водачи в неделя не засягаха очевидния израелски ответен удар против централния град Исфахан в петък, макар че противовъздушната защита откри огън и Иран спря комерсиалните полети в огромна част от страната.

Анализатори считат, че както Иран, по този начин и Израел, районни огромни противници, затворени във война в сянка от години, се пробват да облекчат напрежението след поредност от ескалиращи офанзиви сред тях, до момента в който войната на Израел против Хамас в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР