Върховният лидер на Иран произнесе днес реч по повод навършващите

...
Върховният лидер на Иран произнесе днес реч по повод навършващите
Коментари Харесай

Не сме толкова наивни, че да преговаряме със САЩ, заяви аятолах Хаменей

Върховният водач на Иран произнесе през днешния ден тирада във връзка навършващите се на следващия ден 40 години от началото на заложническата рецесия в техеранското посолство на Съединени американски щати. В изказването си аятолах Али Хаменей още един път съобщи, че е срещу какъвто и да било разговор с Вашингтон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Постоянният отвод от договаряния със Съединени американски щати е един от значимите принадлежности, с чиято помощ Иран им пречи да се укрепят в нашата свидна страна ", съобщи Хаменей. Откъси речта са оповестени на фарси в формалния му акаунт в Туитър.

" Тази разумна мярка пречи на Америка да проникне още веднъж в Иран; тя е доказателство за същинското господство и власт на Иран и показва, че мощта (на САЩ) е просто небивалица ", добави иранският върховен началник.

" Ако иранските политически мъже бяха толкоз наивни, че да седнат и да договарят (с Вашингтон), санкционният напън (на Съединени американски щати върху Ислямската република) нямаше да намалее, а това просто би отворило нов път, допускащ (на Америка) да изрази нови упования " от Иран, сподели Хаменей.

" Някои считат, че проблемите на страната ни може да бъдат решени посредством договаряния. Това е огромна неточност ", посочи той, представен от ТАСС по иранската телевизия ИРИБ.

Според аятолаха " американците фалшифицират историята и претендират, че различията сред Иран и Съединени американски щати датират от завладяването на посолството " на Съединени американски щати в Техеран на 4 ноември 1979 година

" НЕ! Това идва от държавния прелом през 1953 година, когато Съединени американски щати смъкнаха държавното управление (на премиера Мохамед Мосадък) и сложиха корумпирано, издържано от тях държавно управление ", се споделя в англоезичния акаунт на Хаменей в Туитър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР