Върховният лидер на Иран каза на ръководителя на Хамас на

...
Върховният лидер на Иран каза на ръководителя на Хамас на
Коментари Харесай

Иран казва на Хамас, че няма да влезе във война с Израел

Върховният водач на Иран сподели на ръководителя на Хамас на среща лице в лице в Техеран, че страната му няма да влезе във война с Израел и упрекна терористичната група че не дава никакво авансово предизвестие за офанзивите от 7 октомври.

Аятолах Али Хаменей сподели на Исмаил Ханийе, че Иран – дълготраен покровител на Хамас – ще продължи да оказва политическата и морална поддръжка на групата, само че няма да се намеси непосредствено, съгласно трима ирански чиновници и чиновници на Хамас, осведомени с полемиките, които желаеха да останат анонимни.

Върховният водач притисна Хания да заглуши тези гласове в палестинската група, които обществено призоваваха Иран и неговия мощен ливански съдружник Хизбула да се причислят към борбата против Израел с цялостна мощ, сподели представител на Хамас пред Ройтерс.

Хизбула също беше сюрпризирана от опустошителното нахлуване на Хамас предишния месец, което умъртви 1200 израелци. Нейните бойци даже не бяха в бойна подготвеност в селата покрай границата, които бяха на фронтовата линия във войната с Израел през 2006 година и трябваше бързо да бъдат извикани, споделиха трима източника, близки до ливанската формация.

„ Събудихме се към война “, сподели пълководец на Хизбула.

Разгръщащата се рецесия бележи първия път, когато по този начин наречената „ ос на опозиция “ – боен съюз, построен от Иран в продължение на четири десетилетия, с цел да се опълчи на израелската и американската мощност в Близкия изток – активизира се на голям брой фронтове по едно и също време.

Хизбула взе участие в най-тежките конфликти с Израел от съвсем 20 години. Подкрепяните от Иран милиции са атакували американските сили в Ирак и Сирия. Йеменските хуси изстреляха ракети и дронове против Израел.

Конфликтът също по този начин тества границите на районната коалиция, чиито членове – които включват сирийското държавно управление, Хизбула, Хамас и други въоръжени групи от Ирак до Йемен – имат разнообразни цели и вътрешни провокации.

Моханад Хаге Али, специалист по Хизбула в мозъчния концерн Carnegie Middle East Center в Бейрут, сподели, че нападението на Хамас против Израел на 7 октомври е сложило неговите сътрудници от Оста пред сложен избор да се изправят против съперник с доста превъзхождаща огнева мощност. < /p>

„ Когато събудиш мечката с такава офанзива, за съдружниците ти е много мъчно да застанат в същата позиция като теб. “

Хамас, ръководещата група в Газа, е борейки се за своето оцеляване против отмъстителния Израел, който се закле да го унищожи и стартира ответна офанзива против дребния анклав, който умъртви повече от 11 000 палестинци.

На 7 октомври Мохамед Дейф, боен пълководец на Хамас, прикани своите съдружници от Оста да се причислят битката. „ Наши братя от ислямската опозиция в Ливан, Иран, Йемен, Ирак и Сирия, това е денят, в който вашата опозиция се сплотява с вашия народ в Палестина “, сподели той в аудио известие. се появи в следващи обществени изказвания на водачи на Хамас, в това число Халед Мешал, който в телевизионно изявление от 16 октомври благодари на Хизбула за дейностите й до момента, само че сподели, че „ борбата изисква повече “.

Въпреки това, водачът на алианса Иран няма непосредствено да се намеси в спора, в случай че самият той не бъде нападнат от Израел или Съединени американски щати, съгласно шестима чиновници, осведомени директно с метода на мислене на Техеран, които отхвърлиха да бъдат посочени заради сензитивния темперамент на въпроса.

Вместо това иранските духовници ръководещите възнамеряват да продължат да употребяват своята мрежа от въоръжени съдружници по оста, в това число Хизбула, за изстрелване с ракети и дронове против израелски и американски цели в Близкия изток, споделиха публични лица.

Стратегията е калибрирано изпитание да се показва взаимност за Хамас в Газа и разпъване на израелските сили, без да влизат в директна борба с Израел, която може да притегли Съединени американски щати, прибавиха те.

„ Това е техният метод да се опитат да основат въздържане “, сподели Денис Рос, някогашен почитан американски посланик, профилиран в Близкия изток, който в този момент работи във Вашингтонския мозъчен концерн за политика в Близкия изток. „ Начин да се каже: „ Вижте, до момента в който не ни атакувате, това ще остане по този начин. Но в случай че ни атакувате, всичко се трансформира. “

Иран неведнъж е казвал, че всички членове на алианса вземат свои лични решения без значение.

Иранското външно министерство не отговори на искане за коментар по отношение на отговора си на рецесия и ролята на „ оста на съпротивата “, термин със противоречив генезис, употребен от ирански публични лица за изложение на обединението.

Хамас не отговори незабавно на въпросите, изпратени до медийния консултант на Хание, до момента в който Хизбула също не отговори незабавно на искане за коментар.

Хизбула, най-мощната формация в Оста, разполагаща със 100 000 бойци, разменя огън с израелските сили през ливанско-израелската граница съвсем всеки ден откогато Хамас влезе във война с Израел и повече от 70 от неговите бойци бяха убити.

И въпреки всичко, сходно на своя покровител Иран, Хизбула избегна тотална борба.

Групировката калибрира офанзивите си по метод, който поддържа насилието значително лимитирано до тясна линия територия на границата, макар че ескалира тези удари през последните дни, съгласно хора, осведомени с неговото мислене.

Един от източниците сподели, че Хамас желае Хизбула да удари по-дълбоко в Израел с големия си боеприпас от ракети, само че че Хизбула счита, че това ще накара Израел да опустоши Ливан, без да спре офанзивата си против Газа.

Хизбула, която също е политическо придвижване, надълбоко ангажирано с делата на ливанското държавно управление, знае, че Ливан не може да си разреши нова война с Израел, повече от четири години във финансова рецесия, която докара до беднотия и изпразни управническите институции на страната.

Ливан лиши години, с цел да се възвърне от войната през 2006 година, по време на която израелските бомбардировки удариха следената от Хизбула южна част на страната и унищожиха елементи от нейната цитадела в южните покрайнини на столицата Бейрут.

Лидерът на Хизбула Сайед Хасан Насрала сподели в тирада на 3 ноември, че Хамас е пазил офанзивата си против Израел в загадка от своите съдружници и това е осигурило нейния триумф и не е „ разстроило никого “ в Оста. Атаките на Хизбула на израелската граница бяха невиждани и представляваха „ същинска борба “, сподели той.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР