Върховният лидер на Иран аятолах обяви днес, че САЩ трябва

...
Върховният лидер на Иран аятолах обяви днес, че САЩ трябва
Коментари Харесай

Иран обяви кога се върне към ангажиментите си по ядрената сделка

Върховният водач на Иран аятолах разгласи през днешния ден, че Съединени американски щати би трябвало да анулират всички наказания, в случай че Вашингтон желае Техеран да направи поврат в нуклеарните си стъпки, съобщи Ройтерс.

"Иран извърши всички свои отговорности според нуклеарната договорка от 2015 година, само че не и Съединени американски щати и трите европейски страни. Ако те желаят Иран да се върне към уговорките си, Съединени американски щати би трябвало първо да анулира всички наказания ", написа Хаменей в Туитър. "След като установим, че всички наказания са анулирани, ще се върнем към цялостно съблюдаване ", уточни Хаменей.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който встъпи в служба предишния месец, сподели, че в случай че Техеран се върне към прецизно съблюдаване на нуклеарното съглашение от 2015 година, Вашингтон ще последва образеца му и ще употребява това като насочна точка за по-широко съглашение, което може да ограничи създаването на ракети от Иран и неговата активност в района.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отдръпна от нуклеарното споразумее сред Иран и шестте международни сили през 2018 година и възвърне глобите против Техеран. Иран стартира да нарушава съглашението малко по малко, в отговор на политиката на Тръмп за "максимален напън ", само че неведнъж сподели, че бързо ще приключи тези нарушавания, в случай че глобите на Съединени американски щати бъдат отстранени.

Ислямската република заплаши да изгони нуклеарните инспектори по-късно този месец, стартира да обогатява уран на равнища, по-близки до нужните за произвеждане на оръжия, и ускори военните си учения, като предишния месец даже изстреля крилати ракети като част от военно обучение в Оманския залив, отбелязва АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР