Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че на

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че на
Коментари Харесай

Иран отсече: На европейците не може да им се има доверие

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи, че на европейците не може да им се има доверие , като причина за това е неспособността им да спасят нуклеарното съглашение от 2015 година, от което Съединени американски щати едностранно се отдръпнаха през предходната година, оповестява " Асошиейтед прес ".

Оттогава американските наказания попречват Иран да продава петрола си в чужбина и засегнаха тежко стопанската система му.
 Рохани упрекна Съединени американски щати в
Рохани упрекна Съединени американски щати в " безсърдечен стопански тероризъм " и " интернационално пиратство "

Президентът на Иран Хасан Рохани употребява трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да нападне Съединени американски щати

Хаменеи приказва през днешния ден, ден откакто президентът на Иран Хасан Рохани изнесе тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Хаменеи посочи: " Европейците не извършиха нито един от уговорките си и това е най-важната причина да не би трябвало да им се има доверие. "

Имаше вяра европейското ходатайство да помогне за спасяването на нуклеарното съглашение на Иран със международните сили.

Ала Хаменеи акцентира, че европейците били толкоз враждебно настроени към Иран, колкото и Съединени американски щати, и че европейското ходатайство е осигурило на практика нищо повече от " дълги речи ".
 Британия, Франция и Германия упрекнаха Иран за офанзивите в Саудитска Арабия
Британия, Франция и Германия упрекнаха Иран за офанзивите в Саудитска Арабия

Но пазят нуклеарното съглашение и не желаят ескалация в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР