Върховният лидер на Иран Аятола Али Хаменей в реч на

...
Върховният лидер на Иран Аятола Али Хаменей в реч на
Коментари Харесай

Американските санкции направили Иран самодостатъчен

Върховният водач на Иран Аятола Али Хаменей в тирада онлайн по държавната телевизия за началото на персийската нова година съобщи, че американските наказания са принудили страната да си стане самодостатъчна, съобщи " Ройтерс ".

Той прикани иранците да запазят единството.

Сблъсъкът сред Техеран и Вашингтон се покачва от 2018 година, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от нуклеарната договорка на Техеран през 2015 година с шест страни и наложи още веднъж наказания на страната, осакатявайки стопанската система си.

" Иран се възползва от глобите на Америка. Това ни направи самодостатъчни във всички области ", сподели Хаменей, който изглеждаше здрав макар слуховете, че е бил инфектиран с новия ковид, който е умъртвил 1 284 души в Иран.

Служители, близки до Хаменей, са отрекли слуховете.

Американските наказания, комбинирани с икономическото влияние на епидемията от ковид, навлязоха надълбоко в стопанската система на Иран, причинявайки ценова серпантина и спад в цената на риалната валута.

Ирански представители упрекнаха глобите за възпрепятстване на напъните на Техеран да ограничи бързото разпространяване на вируса в цялата страна.

На 9 март канцеларията на Хаменей разгласи, че годишната му тирада в град Машхад за персийска нова година е анулирана, с цел да се предотвратят други инфекции на ковид в най-засегнатата страна на Близкия изток с над 17 000 инфектирани хора.

" Миналата година беше бурна година за иранската нация. Беше година, която стартира с наводненията и приключи с ковид, само че ние ще преодолеем всички компликации с единение ", акцентира Хаменей

Той назова новата иранска година " годината на стимулиране на производството ".

В настрана обръщение за иранската Нова година, президентът Хасан Рухани съобщи, че иранците ще преодолеят огнището с единение, като похвали лекарите и сестрите за смелостта им в битката с заболяването.

" Нашата нация съумя да реализира задачите си, макар компликациите. Иран ще преодолее ковид с единение ", сподели Рухани в речта си по малкия екран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР