Върховният комисарят по правата на човека към ООН съобщи, че

...
Върховният комисарят по правата на човека към ООН съобщи, че
Коментари Харесай

ООН: 10 млн. украинци са напуснали домовете си, а над 900 са цивилните жертви от началото на войната

Върховният комисарят по правата на индивида към Организация на обединените нации заяви, че от началото на спора в Украйна до момента са били убити минимум 902 цивилни, а близо 1 500 ранени, предупреждавайки, че действителният брой евентуално е „значително по-висок“, предава Ройтерс.

Повечето жертви са разследване на избухливи оръжия като артилерийски и минометен обстрел. Експертите считат обаче, че действителният брой на починалите е доста по-висок, тъй като има доста места, като обсадения пристанищен град Мариупол, където мониториногвия екип няма достъп и не може да удостовери жертвите.

Десет милиона украинци, или повече от една четвърт от популацията на страната, са напуснали дома си от началото на войната, в това число 6,5 милиона вътрешно разсени хора, сочат данни на Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации, представени от Франс прес. Над 3 милиона и 300 хиляди са избягали в чужбина, другите са се насочили към по-малко засегнатите от военни дейности региони на Украйна. 90% от бежанците са дами и деца, показва още организацията.

Първоначално организацията на Организация на обединените нации пресметна, че към 4 милиона души могат да изоставен Украйна поради войната, само че този брой към този момент е съвсем доближат, като към днешна дата оценките демонстрират, че броят на бежанците зад граница е достигнал 3,389 милиона, от които над 1,5 милиона са деца.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР