Върховният комисариат на ООН за бежанците съобщи, че един милион

...
Върховният комисариат на ООН за бежанците съобщи, че един милион
Коментари Харесай

ООН: Бежанците от Украйна достигнаха 1 милион

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците заяви, че един милион души са избягали от Украйна от началото на съветската инвазия в страната преди по-малко от седмица - невиждана по скоростта си бежанска вълна през този век, съобщи Асошиейтед прес.

Според данните на Организация на обединените нации над 2 % от популацията на Украйна е избягало за под една седмица. Според Световната банка в края на 2020 година жителите на Украйна са били 44 милиона.

Върховният комисариат предвижда, че до 4 милиона души може да изоставен Украйна, само че предизвести, че даже тази прогноза може да се промени нагоре.

В имейл комисариатът прецизира, че границата от един милион бежанци в Централна Европа е била надхвърлена съгласно данните към среднощ по сведения, предоставени от националните управляващи.

В Туитър висшият комисар за бежанците на Организация на обединените нации Филипо Гранди написа: " Само за седем дни ние станахме очевидци на бягството на един милион бежанци от Украйна в прилежащите страни.

Сирия, гражданската война в която стартира през 2011 година, сега остава страната с максимален произлязъл бежански поток - над 5,6 милиона души по данни на Организация на обединените нации. Но даже при най-интензивното бягство от Сирия при започване на 2013 година бяха нужни три месеца, с цел да изоставен един милион души.

Говорителката на Върховния комисариат Шабия Манту съобщи в сряда, че " с този ритъм " потокът от Украйна може да я трансформира в източник на " най-голямата бежанска рецесия през този век ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР