Върховният комисариат на ООН за бежанците призова европейските страни да

...
Върховният комисариат на ООН за бежанците призова европейските страни да
Коментари Харесай

Върховният комисариат на ООН за бежанците призова Европа да приеме още мигранти

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците прикани европейските страни да одобряват стотици мигранти, избавени в Средиземно море от кораби на филантропични организации, в това число от кораба на уличния художник Банкси, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Върховният комисариат и Международната организация по миграцията обявиха през вчерашния ден, че над 200 избавени бежанци и мигранти би трябвало да слязат от избавителния транспортен съд "Луиз Мишел ", който съгласно тях е претрупан "далеч оттатък потенциала си за безвредно корабоплаване ".

По-рано екипажа на кораба прикани за помощ и достъп до безвредно пристанище, като съобщи, че е избавил толкоз доста хора, че не може да плава безвредно.

Италианската брегова защита изпрати транспортен съд, който води на безвредно място 49 от най-уязвимите мигранти, напомня АП. Призивът на организациите на Организация на обединените нации загатва и стотици мигранти на други два избавителни кораба, които имат незабавна потребност да намерят безвредно пристанище. 27 мигранти се намират на комерсиалния танкер от три седмици, а други 200 избавени се намират от дни на филантропичния транспортен съд "Сий уоч
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР