Върховният комисар по външната политика на ЕС Жозеп Борел отхвърли

...
Върховният комисар по външната политика на ЕС Жозеп Борел отхвърли
Коментари Харесай

Борел: ЕС е единен по отношение на кризата в Украйна

Върховният комисар по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел отхвърли изказванията, че блокът е " бездействал " във връзка с руско-украинската рецесия.

В началото на рецесията Брюксел значително остана настрана, защото висши чиновници от Вашингтон и Москва се събраха на договаряния в Женева, сподели той пред евродепутати.

В изявлението си по време на спор в Европейския парламент по отношение на рецесията в Украйна Борел съобщи, че рецензиите към Европейски Съюз по какъв начин е пропуснал да работи, са неоснователни.

Според него, страните от Европейски Съюз са посочили " удивително единение " и приветства дипломатическите старания на Франция и Германия, чиито водачи Еманюел Макрон и Олаф Шолц отпътуваха за Москва за диалози с съветския президент Владимир Путин.

Борел загатна, че неотдавнашните пробиви като оповестеното във вторник от Русия евакуиране на част от войските от границата с Украйна и от Крим, за което западните страни настояват, че към момента не са видели доказателства, не биха могли да се случат без Европейски Съюз, заяви Евронюз.

„ Русия съзнателно се опита да пренебрегне съществуването на Европейски Съюз, като през декември изпрати писма единствено до Съединени американски щати и НАТО, явно смятайки, че ние сме изцяло без значение и нямаме какво да кажем по въпросите на сигурността в Европа. За Москва сигурността в Европа се дефинира във Вашингтон ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР