Върховният комисар на ООН за правата на човека поиска от

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека поиска от
Коментари Харесай

ООН иска разследване на полицейското насилие срещу жълтите жилетки

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида изиска от Франция да направи " цялостно следствие " на полицейското принуждение по време на демонстрациите на „ жълтите жилетки ", почнали в средата на ноември предходната година.
В речта си пред Съвета по правата на индивида в Женева, Мишел Бачелет съобщи, че " жълтите жилетки " стачкуват против " лишаването им от стопански права и присъединяване им в обществените каузи. "
" Насърчаваме френското държавно управление да продължи разговора и незабавно да изиска цялостно следствие на всички обявени случаи на несъразмерна приложимост на мощ ", сподели тя.
Бачелет напомни, че " неравенствата засягат всички страни " и че " даже в развитите страни хората се усещат изключени от достъпа до изгодите за развиване и са лишени от стопански и обществени права ", съобщи БГНЕС.
Протестиращите " приканват за оправдателен разговор и действителни промени, само че в доста случаи митингите им са посрещани с принуждение и несъразмерна приложимост на мощ, случайни арестувания, изтезания и други ", сподели тя.
От началото на протестното придвижване на " жълтите жилетки " във Франция в средата на ноември, генералният контрольор на Националната полиция оповестява за към 100 случая на обвинявания в полицейско принуждение.
Няколко стачкуващи настояват, че са били засегнати от изстрели на несмъртоносни оръжия, наричани известно " огнени топки ", което наскоро провокира разногласия във Франция.
Бачелет осъди репресиите със мощ при последните митинги в Судан, Зимбабве и Хаити.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР