Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Башелет,

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Башелет,
Коментари Харесай

ООН призова света да внимава с правата на човека

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Башелет, изказвайки се в четвъртък в Женева на всекидневен брифинг за членове на Съвета за правата на индивида на Организация на обединените нации, прикани страните да предотвратят нарушавания на права и свободи в подтекста на пандемията на ковид, която обхвана света. Извънредните ограничения, подхванати от държавните управления, би трябвало да бъдат обективни и хуманни, сподели тя в изказване, оповестено от пресцентъра на централата на Организация на обединените нации в Женева.

" Дълбоко съм обезпокоена от приемането в някои страни на изключителни пълномощия, които са неограничени и не подлежат на преразглеждане ", сподели висшият комисар. " В някои случаи пандемията се употребява за оправдаване на репресивните промени в обикновено законодателство. "

Башелет е разтревожена от " стъпки за ограничение на медийната независимост и свободата на изложение ".

Според нея " неразбираемите дефинирани дейности за битка с " дезинформация " могат да бъдат приложени към всяка рецензия ".

Във връзка с това тя се базира на отчети от няколко страни за санкции на публицисти за съобщаване за дефицит на защитни медицински маски, за " арести на елементарни хора за изявления в обществените мрежи за пандемия ", както и за " порицания " за лекари, които настояват, че нямат съответни средства отбрана.

Башелет прикани страните " доста да разширят достъпа до точна информация и статистика ".

" Прозрачността е от първостепенно значение и може да избави живота в изискванията на здравна рецесия ", разяснява висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР