Върховният комисар на ООН за човешките права Фолкер Тюрк изпрати

...
Върховният комисар на ООН за човешките права Фолкер Тюрк изпрати
Коментари Харесай

От ООН призоваха Мъск да гарантира правата на човека в Туитър

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Фолкер Тюрк изпрати отворено писмо до Илон Мъск - новият притежател на " Туитър " (Twitter Inc), и го прикани " да подсигурява, че човешките права ще са в центъра на вниманието при ръководството на обществената мрежа, съобщи Ройтерс.
Още по темата
" Туитър " освободи в петък половината си чиновници от всички 7500 , а в свои туитове работещи в компанията оповестяват, че измежду засегнатите е и екипът, който дава отговор за контрола по спазването на човешките права и спазването на разпоредбите на етиката в мрежата.

Тюрк дефинира това като " обезкуражаващо начало ", оповестява Българска телеграфна агенция. 

В писмото си Тюрк показва, че " Туитър " е част от световна гражданска война, която е преобразила метода, по който поддържаме връзка ". Той акцентира, че написа със угриженост и опасения за " нашето цифрово средище за другарство и ролята на " Туитър " в него ".

Подобно на всички останали компании, " Туитър " би трябвало да разбере какви са вредите, свързвани с нейната платформа, и да предприеме стъпки за справяне с тях ", написа още Тюрк.

Зачитането на нашите споделени човешки права би трябвало да е наложително при потреблението и развиването на платформата, предизвестява висшият комисар.

От своя страна Мъск заяви, че отсега нататък в " Туитър " към известията ще могат да се прикачват и дълги текстове. Той добави, че това ще бъде последвано от монетизация за основателите на всевъзможен тип наличие, заяви ТАСС.

Най-богатият човек в света, пое контрола върху платформата преди седмица в противоречива договорка.

След като приключи голямото си придобиване на стойност 44 милиарда $, Мъск бързо се зае да разпусне управителния съвет на Twitter и да уволни основния изпълнителен шеф и топ мениджърите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР