Върховният комисар на ООН за бежанците изброи точно 1 209

...
Върховният комисар на ООН за бежанците изброи точно 1 209
Коментари Харесай

ООН: Над 1,2 млн. вече са бежанците от конфликта в Украйна

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците изброи тъкмо 1 209 976 бежанци на своя специфичен уебсайт в 11:00 ч. по Гринуич. Това са с над 171 000 повече, в сравнение с при предходното броене през вчерашния ден.

Властите и Организация на обединените нации чакат потокът да се ускори, защото съветската войска наподобява концентрира напъните си върху огромните украински градове.

Организацията приветства през днешния ден " информациите, че и двете страни са се споразумели да улеснят безвредното прекосяване на цивилни отвън зоните на бойни дейности ".

Според Организация на обединените нации четири милиона души може да желаят да изоставен страната, с цел да избягат от войната.

Украйна е обитаема с повече от 37 милиона души в териториите, следени от Киев, което затова не включва анексирания от Русия Крим или регионите под сепаратистки надзор.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците също по този начин се пробва да избегне двойното отчитане на бежанците, които пресичат границата на една страна, преди да продължат пътуването си другаде в Европа или даже по-далеч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР