Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди разговаря в

...
Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди разговаря в
Коментари Харесай

Ердоган ще съпредседателства Световния форум за бежанците

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди беседва в Анкара с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Гранди е на посещаване в Турция за диалози с турски публични лица.
Чавушоглу показа в Туитър след срещата, че по време на диалога му с госта е станало дума за подготовката на Световен конгрес за бежанците.

" С висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди обсъдихме подготовките за Световния конгрес за бежанците, чието съпредседателство ще поеме нашият президент Реджеп Тайип Ердоган ", написа министърът.

Първият по рода си Световен конгрес за бежанците ще се състои на 17 и 18 декември т.г. в Женева. Конференцията ще прегледа проблеми като шерване на отговорността, обучение, претовареност и издръжка, енергетика и инфраструктура и прочие

Съдомакини на форума ще бъдат Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и държавното управление на Швейцария, а Турция, Етиопия, Коста Рика и Германия са спонсори на събитието. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР