Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди предупреди, че

...
Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди предупреди, че
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН за бежанците предупреди Европа за наплив на мигранти, ако конфликтът в Судан продължи

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди предизвести, че Европа ще се изправи пред нов напор на мигранти, в случай че спорът в Судан продължи, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Европейците постоянно се тормозят за хората, идващи от другата страна на Средиземно море. В тази връзка желая да ги предупредя, че в случай че не окажат помощ на по-голям брой бежанци, които излизат от Судан, и даже на вътрешно разселените в Судан, тези хора ще продължат напред към Либия и Тунис и през Средиземно море. Няма подозрение в това ", посочи Гранди.

Смята се, че вътрешно разселените в Судан са над девет милиона души и че милион и половина души са избягали в прилежащите страни за 10 месеца на конфликти сред суданската войска, водена от военачалник Абдел Фатах ал Бурхан, и паравоенните Сили за бърза поддръжка, командвани от военачалник Мохамед Хамдан Дагало.

Гранди съобщи, че страни като Чад, ЦАР, Южен Судан и Етиопия не могат да дават задоволително помощ на бежанците. Според него те ще продължат на север към страни като Тунис, като част от тях възнамеряват да се насочат след това към Европа.

„ Когато бежанците не получават задоволително помощ, те не престават напред “, съобщи висшият комисар.

Според Организация на обединените нации суданският спор е лишил живота на минимум 12 хиляди души, макар че съгласно организации на судански медици броят на починалите е доста по-голям.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР