Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад
Коментари Харесай

ООН призова Турция да не удължава отново извънредното положение

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Зейд Раад ал Хюсеин настоя Турция да не удължава за следващ път периода на изключителното състояние, което работи в страната. Той изтича в края на този месец, съобщава „ Джумхуриет ”.

Хюсеин прикани държавното управление на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган демонстрираната сензитивност във връзка с правата на индивида по отношение на жителите вътре в Турция.

Върховният комисар уточни, че в Турция съответна цел на офанзивите са групите, ангажирани и обединени в левите придвижвания и кюрдите. Според него предприеманите против тези групи ограничения са „ несъразмерни и случайни ”.

„ Има огромен брой задържани публицисти, съдии, представители на университетските среди, държавни чиновници, правозащитници; не престават всеобщите уволнения и особено наблюдаване на инакомислещите; под безсърдечен напън са свободата на волеизявления и за осведоменост вследствие на заканите и насилието ”, показва още висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, представен от „ Джумхуриет ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР