Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк
Коментари Харесай

ООН: Болестите и гладът в Газа са неизбежни

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк сподели през днешния ден, че заболяванията и гладът в Газа наподобяват " неизбежни " след седмици на набези от страна на Израел против гъсто популации анклав, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Масовите епидемии от инфекциозни болести и гладът наподобяват неизбежни ", сподели Фолкер Тюрк в Женева след визитата си в Близкия изток. 

В същото време Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси сподели през днешния ден, без да цитира източниците си, че последната работеща мелница в линията Газа е била унищожена през днешния ден при нахлуване. " Това беше последната функционираща мелница в Газа и унищожаването ѝ значи, че брашното, създавано тук, няма да е налично в обозримото бъдеще ", заяви организацията.

Анклавът бомбардиран от израелските сили след терористичното нахлуване против Израел, осъществено на 7 октомври. Бойците на " Хамас "   пък изстреляха хиляди ракети от Газа към израелската територия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР