Върховният комисар на ЕС по външна политика обеща да работи

...
Върховният комисар на ЕС по външна политика обеща да работи
Коментари Харесай

Борел обеща да работи за по-предсказуеми отношения с Русия

Върховният комисар на Европейски Съюз по външна политика даде обещание да работи за създаване на по-предсказуеми връзки с в полза на общността. Борел разгласява по този мотив туит по отношение на признатото на срещата на върха на Европейски Съюз заявление за планове да се развива разговор с Москва и в това време да се изследват опциите за налагане на нови наказания против нея.

„ Заедно с Европейската комисия ще последвам рекомендациите на Европейския съвет, с цел да оказа помощ за по-предсказуеми връзки с Русия, защитавайки нашите ползи ”, акцентира той.
 Борел: Европейски Съюз ще разиска концепцията за среща на върха с Русия Борел: Европейски Съюз ще разиска концепцията за среща на върха с Русия
Лидерите на 27-те страни от Евросъюза ще обсъдят през днешния ден предлагането на Германия и Франция за образуване на среща на върха Европейски Съюз –...

Лидерите на страните от Европейски Съюз не поддържаха самодейността на Германия и Франция за осъществяване на среща на високо ниво Русия – Европейски Съюз. Идеята беше блокирана от източноевропейските страни, заяви ТАСС. Вместо това срещата на върха взе решение да разпореди на службата на Борел създаването на предложение за разговор с Русия по разнообразни тематики от интерес за Европейски Съюз. Те включват климат, опазване на здравето, урегулиране на интернационалните спорове, нуклеарната стратегия на Иран,. В същото време външнополитическата работа би трябвало да изследва нови благоприятни условия за въвеждане на спомагателни наказания против Русия, в това число стопански, ако Москва предприеме „ враждебни ” дейности против Европейски Съюз или неговите членове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР