Върховният касационен съд (ВКС) произнесе окончателно и осъди на две

...
Върховният касационен съд (ВКС) произнесе окончателно и осъди на две
Коментари Харесай

Бивш шеф на съд в Бургас получи окончателно условна присъда

Върховният касационен съд (ВКС) произнесе дефинитивно и осъди на две години и шест месеца затвор условно някогашният началник на Административния съд в Бургас - Атанас Вълков. За решението, с което се постановява и възбрана за заемане на магистратска служба за пет години и половина, оповестиха от съда.

С присъдата се оставя в действие сходно изговаряне и на Софийския апелативен съд (ВАС) по четири обвинявания против Вълков - две за документни закононарушения, едно за пране на пари и едно за закононарушение по работа. Преди това състав на Софийския градски съд (СГС) с ръководител Весислава Иванова осъди Вълков дейно на три години и шест месеца затвор. Апелативните съдии обаче понижиха наказването и го замениха с условно.

Делото против Вълков се води от 2012 година.

Атанас Вълков беше задържан в края на март 2011 година при опит да продаде неподвижен парцел в Несебър с повърхност 12 декара на цена 2 200 000 евро. Според обвиняването преди този момент майка му Руска е придобила недвижимото имущество от хора, показани като наследници, само че които в действителност даже не знаят, че са притежатели на този парцел. Операцията по задържането на Вълков беше под управлението на Софийската градска прокуратура. Първоначално от държавното обвиняване бяха повдигнали обвинявания и на майката на обвинения, само че тя остана очевидец по делото.

Заради влязлата в действие дефинитивна присъда, съдийската гилдия включи освобождението на Вълков като изключителна точка. Междувременно стана известно и че той е подал оставка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР