Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 26 години затвор

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 26 години затвор
Коментари Харесай

ВКС потвърди окончателно: Убиецът на Миджурина влиза в затвора за 26 години

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери присъдата от 26 години затвор за 39-годишния Михаил Станчев, който през 2018 година разстреля посочения за хазартен необут Коста Николов - Миджурина, оповестиха от пресцентъра на съда.

 Стрелецът Михаил Станчев призна убийството на Коста Николов - Миджурина в Слънчев бряг Виж още

Убийството беше осъществено през 2018 година в Слънчев бряг. Тогава Станчев стреля по Николов, както и по 22-годишната му другарка Симона Тодорова, която оцеля като по знамение, въпреки че беше в доста тежко ранена в главата.

Станчев направи опит да напусне страната, само че беше хванат. По време на делото той се призна за отговорен. Според магистратите опитът му да избяга от наказателна отговорност е " ясна индикация, че е работил проведено, като незаконната му демонстрация не е била импулсивна, резултат от ненадейно зародило мощно възприятие на ревнивост, а добре премислена и готова. "

Подсъдимият е наказан и да заплати общо на гражданските ищци сумата от 340 000 лв. - обезщетение за породени неимуществени вреди. Част от " кръвнината " е за Симона.

С решението си Върховен касационен съд удостоверява присъдата на Апелативния съд в Бургас от април 2020 година, откакто в началото Бургаският областен съд го осъди на 24 години отнемане от независимост. Сега решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 Снимка: Булфото

По време на следствието стана ясно, че убийството е осъществено от ревнивост. Станчев имал връзка с младата жена - щерка на шефа на полицията в Дряново, само че тя се разделила с него поради богатия предприемач, в едно от чиито
казина работела като крупие. Малко преди съдбовната развръзка Станчев се скарал със Симона, а откакто тя отишла на среща с Миджурина и влезнала в неговия първокласен мерцедес, той стрелял по тях. Преди убийството той изпил огромно количество алкохол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР